Kratke pravljice za popolno umiritev

Zelo pripravne so kratke pravljice, ki jih otrok lahko posluša. Gre za način, ki predstavlja alternativo starokopitnemu ali mučnemu branju. Malčki radi poslušajo le-te pred spanjem. Čim krajše, tem bolje za nekoga, ki je videl le peščico pomladi. Pomembno je, da je po tem, ko prebere kratke pravljice, pripravljen na spanec. Možgančki, ki so se naprezali, pa morda ne bodo dovolj utrujeni. Branje namreč za nekoga, ki se šele uči brati, predstavlja napor. Zato so kratke pravljice popolne za najmlajše. Odlične so tudi za starše. Po napornem dnevu lahko le zavrtijo kratke pravljice in si še sami privoščijo nekaj počitka.

Kratke pravljice učijo osredinjenja

Se sprašujete, ali je poslušanje kratke pravljice tako dobro kot branje? Morda ste se vprašali, ali vrtenje zgodbic pomeni, da zanemarjate svojega najdražjega? Ne skrbite, če jih bo poslušal dvakrat na teden, ne bo nič hudega. Takrat boste lahko sami pogledali svojo priljubljeno serijo. Preostale dneve pa lahko berete skupaj s sinkom ali hčerjo. Poslušanje kratke pravljice ima nekaj pomembnih prednosti. Od poslušalca zahteva popolno zbranost. Slednja je izjemnega pomena te dni, ko je veliko šolarčkov označenih kot nezmožnih zbranosti. Prav kratke pravljice ga lahko naučijo, kako se osrediniti na posamezno stvar. Na zabaven in preprost način lahko dosežete več hkrati.

Kratke pravljice za pridne učence

Sin ali hči bosta z zanimanjem poslušala in se ob tem učila novih besed. Ker se ne bosta rabila osredotočati na črke, bosta dovolj umirjena. Hkrati bo rasla njuna sposobnost domišljije. Naučila se bosta biti pri miru in zbrana. To bo zelo prav prišlo v vrtcu ali šoli. Predvsem v slednji, kjer je treba sedeti pri miru in poslušati več ur hkrati. Zadovoljna bosta tudi mami in ati, ki bosta prav zaradi krajših avdiozgodbic imela nekaj več prostega časa. Otroci predstavljajo veliko veselje, a so tudi naporni. Starši so po dolgem dnevu, polnem dela in opravkov, izčrpani. Zato brez slabe vesti pritisnite play in si privoščite skodelico čaja v družbi odraslega.

Leave a Reply

Mizarstvo | Blog | Pohištvo | Kontakt