Zakaj mora požarna varnost vedno biti prisotna pri delu?

Zakaj mora požarna varnost vedno biti prisotna pri delu?

Kdor je v procesu odpiranja novega podjetja, ali pa le-tega seli v nove prostore, mora nujno preveriti, kakšna je požarna varnost v prostorih. Namreč, če objekt nima niti požarnega redu ali pa označenih izhodov v sili, požarna varnost ni ravno najboljša. No, v takih primerih pa moramo takoj poiskati ljudi, ki nam lahko zagotovijo, da bo požarna varnost, kolikor se le da dobra. Seveda pa mora požarna varnost biti zagotovljena tudi v drugih objektih, ne samo v poslovnih. Namreč, kot vemo, je požar zelo resna zadeva, katere pa ne smemo zanemarjati, kaj šele ignorirati. No, zato pa bomo v nadaljevanju povedali, kaj dobra požarna varnost pravzaprav sploh zajema.

 

Kaj vse zajema požarna varnost in kako jo lahko zagotovimo v vseh objektih?

Najprej moramo vedeti, da v primeru, ko požarna varnost v celoti zagotovljena, moramo čim hitreje najti ljudi, ki se na tovrstne reči tudi spoznajo. Kajti, oni bodo najboljše ocenili, kaj vse je v objektu potrebno imeti. Tu gre predvsem za gasilne aparate, ki jim bodo ti ocenjevalci tudi določili lego in seveda število, koliko le-teh sploh bo.

 

Seveda pa ob vsakem takem pregledu dobimo tudi oceno požarne ogroženosti, ki pa je prvi korak in zagotovi, da je požarna varnost zares dobra. Prav tako kot je pomembna ocena požarne ogroženosti, pa je tudi požarni red, ki je pravzaprav dokument, ki ga zahteva zakonodaja. Le-ta pa določi pravila varnega obnašanja v poslovnem ali pa stanovanjskem objektu. Na koncu pa ostaneta le še požarni načrt in pa načrt evakuacije. Oba pa nekako skrbita zato, da se ljudje vedno znajdejo in znajo čim prej najti pot do izhoda, v primeru, da je do požara že prišlo. Gre torej za grafični prikaz objekta, kjer so označeni vsi izhodi, gasilni aparati, stopnišča in tako dalje.

 

Kot vidimo, se požarna varnost lahko zelo hitro izboljša, saj vse, kar zares potrebujemo, je nekdo, ki se na to dobro spozna. On pa nam bo izdelal celoten izračun in seveda poskrbel, da bo naš poslovni, ali pa stanovanjski objekt vedno varen.

Leave a Reply

Mizarstvo | Blog | Pohištvo | Kontakt