Kakšen cenik računovodskih storitev razkriva kakovost?

Kakšen cenik računovodskih storitev razkriva kakovost?

Izbrati pravega računovodjo zase, je eden najtežjih izborov v času podjetništva. Tako težko odločitev pa je treba sprejeti ob samem začetku, torej ko večina podjetnikov še niti nima pravega občutka, kateri računovodja je dober in ima dovolj znanja in pri katerem boste dobili tudi uporabne nasvete. Kar precej dober občutek boste tako na samem začetku dobili tudi na podlagi tega, kakšen je cenik računovodskih storitev. Tako pravzaprav cenik računovodskih storitev razkriva že to, kako dobro in izkušeno je računovodstvo, saj prav zelo izkušeno računovodstvo cenik računovodskih storitev nima postavljen visoko za najnižji paket. Tisto bolj izkušeno pa ima po drugi strani tudi cenik računovodskih storitev postavljen na višjo raven, saj tudi iz izkušenj dobro ve, koliko malo stvari lahko naredi za mesečni pavšal okoli 20 € ali tam nekje.

Kakšna je optimalna cena za najnižji paket?

Za najnižji paket je optimalna cena nekje okoli 35 € z vključenim DDV-jem, kar vključuje računovodstvo za samostojnega podjetnika in enega zaposlenega, pri čemer ni prav veliko poslovnih dogodkov. Vsekakor bodite tu zelo pozorni na to, da cenik računovodskih storitev vključuje tudi obračun dohodka pri normirancu oz. zaključno bilanco. V kolikor namreč to ni vključeno, računajte kar na dodatnih 100 € – 200 € enkratnega stroška, na katerega večina niti računa ne.

Kako pa se cenik računovodskih storitev določa za večje podjetje?

Za večje podjetje boste zelo težko našli kakšen objavljen cenik, saj je le – ta namreč odvisen od velikega števila faktorjev. V prvi vrsti je število zaposlenih, v drugi vrsti pa je število poslovnih dogodkov na leto. Večji kot sta obe številki, višji znesek za računovodske storitve lahko pričakujete.

Zamenjati ugodnega računovodjo?

Zamenjava računovodstva je nekaj, kar ni ravno enostavno, a če z računovodjo niste zadovoljni, ker ne dobite odgovorov, ki bi jih vi razumeli, ker vam računovodja ne zna svetovati, ali pa celo konstantno dela napake, potem ga je vsekakor smiselno zamenjati, pa četudi je še tako ugoden. Verjemite, vse ostale stvari vas stanejo toliko, da je vredno nekaj truda, da se poišče drugo računovodstvo.

Leave a Reply

Mizarstvo | Blog | Pohištvo | Kontakt