Znanstvenih dokazov, zakaj bi bile boljše določene otroške vzmetnice ni

Znanstvenih dokazov, zakaj bi bile boljše določene otroške vzmetnice ni

Med proučevanjem študij smo iskali dokaze, zakaj neki so nekatere vzmetnice boljše od drugih. Prav tako nas je zanimalo, kakšen mora biti jogi za dojenčke in spoznali smo, da pravzaprav sploh ne obstajajo študije, katere bi jasno kazale, da določene vzmetnice ne ustrezajo standardom v primerjavi z drugimi in zakaj so nekatere tako slabe. Študije so obstajale samo glede trdote, nikakor pa jih ni bilo glede samih izdelkov.

Pa še tiste glede trdote so dejansko predlagali in izvajali zdravniki, ki so proučevali otrokov razvoj. Ob tem bi dodali, da je še kako pomembno, da se vse vzmetnice, preden pridejo na tržišče pregledajo, da morebiti niso otroku škodljive oziroma ne vsebujejo kakšne snovi, katera bi lahko ogrozila otrokovo življenje.

Torej izdelki morajo ustrezati zahtevnim standardom in šele nato lahko pridejo na tržišče. Seveda se lahko zgodi, da pride v kakšni seriji do težav in napak, pri čemer je proizvajalec odgovoren, da serijo odpokliče in vrne denar kupcem ali zamenja za drug izdelek. Strokovnjaki nikakor ne smejo vplivati na to, kakšne vzmetnice morajo biti predpisane za otroka, lahko dajo samo nasvete ali namige, nikakor pa ne morejo določiti. Tako imamo tudi različne študije, katere dokazujejo, kaj se lahko zgodi, če je otrokova podlaga med spanjem premehka, kaj lahko pomeni, če je otrokva hrbtenica v nepravem položaju, kaj se lahko zgodi z glavico v kolikor otroka ne obračamo. Vendar za nekatere težave nikakor ne moremo reči, da so nujno tudi posledica tega, da je otrok ležal na premehki podlagi oziroma imel jogi za dojenčka, ki ni bil ustrezne trdote.

Med raziskovanjem me je močno zmotilo tudi dejstvo, da se nekateri zdravniki nikakor niso želeli opredeliti glede same sestave vzmetnice. Vsi so nekako govorili, da nikakor ni pomembno kakšne so otroške vzmetnice, da ni najpomembneje, da so iz določenega materiala, a v naslednjem hipu so rekli, da bi bilo bolje, da ne bi bile iz pene, ker se pri peni lahko otrok prekomerno poti, saj pena premalo diha.

Zakaj pa potem neki ni mogoče povedati, kateri pa je tisti material, ki pa bi bil najbolj sprejemljiv oziroma najboljši, da bi se lahko starši potem odločali in kupili boljše vzmetnice. Nekako sem skozi prebiranje dobila občutek, kakor da tega ne smejo ali ne upajo izreči. Saj bi s tem, ko bi gladno poevdali katere vzmetnice niso pravilne vplivali na prodajo in morebiti očrnili tudi mogočna svetovna podjetja, ki delajo točno takšne vzmetnice, kar pa nikomur ne bi bilo po godu. Kljub prebiranju analiz je ostalo veliko prašanj brez odgovorov in le upamo lahko, da jih bomo nekega dne prejeli.

Do takrat pa se bodo morali starši sami odločiti, katera je tista vzmatnica, ki si bo po njihovem mnenju zaslužila največ pzoornosti in denarja. Nikakor pa naj ne pretehta cena, saj je lahko pogosto cena krinka in nam ne daje realnega stanja o nekem izdelku. Bolj kot je nekdo znan, dražje izdelke ima. Na vprašanje ali so kakovostnejši, pa si lahko odgvoorite sami.

Dober jogi za dojenčka je loterija, saj nikoli ne veš ali si naredi prav.

Leave a Reply

Mizarstvo | Blog | Pohištvo | Kontakt